31 maaliskuuta 2010

Sataprosenttista käsityötä


Virheet ovat käsityön merkki, sanoo anoppini. Etenkin silloin kun esittelen hälle tuotoksiani.

Tässä on ehtaa käsityötä. Pari kesää sitten neulomani sukat ovat kautta aikain toinen tekemäni sukkapari, se eka pari valmistui yläasteella huokaillen ja äitiä lahjoen.

Ensimmäinen sukka valmistui ihan ohjeen mukaan. Ohje katosi siinä kohdin, kun toinen oli kärkikavennuksia vaille valmis. Reippaana tyttönä kuitenkin jatkoin neulomista, koska muistin mielestäni ihan hyvin sen kavennusjärjestyksen. Kappas vain, muistinkin miten ala-asteella opetettiin tekemään lapasen kärki. Sukasta muodostui lopulta tuollainen satutontun suippokärkisukka!

Jonain kauniina sadepäivänä puran tuon "oikean" sukankärjen ja neulon molemmat suipoiksi...hienompi tuo virhe on :)

8 kommenttia:

 1. Ihanat sympaattiset AIDOT sukat! "Virhe" on todellakin hienompi, tuollaiset niistä piti tulla, joten anna olla noin.

  Minä en osaa tehdä sukkia, joihin ei jäisi kantapään sivuun kauheita reikiä. En siis osaa poimia niitä silmukoita siististi puikolle... Ratkaisuksi on löytynyt huovutettava lanka: pesukonehuovutus piilottaa reiät ja muut epätasaisuudet. Ekat huovutussukat tein isälleni ja äitini epäili, että "ostit sittenkin ihan kaupan sukat". Se oli mahtavaa edistystä siihen, että käsityöopettajani sanoi minulle aikoinaan suopeimmillaankin, että "onhan se hyvä että yrittää, mutta..." Ja tuohon opeen nähden anoppisi on hyvin suvaitsevainen. :)

  Ja onhan se oikeasti niin, että itse tehty saa olla itse tehdyn näköinen. Sen pitääkin olla.

  P.S. Kiva että olet ilmeisesti parantunut. Edellinen kiukkukipeyskirjoituksesi oli hauska, vaikkei toki olekaan hauskaa, että olit viluvalin kourissa.

  VastaaPoista
 2. Jenni, kiitos! taidan tehdä seuraavaksi pinkit suippokärkisukat... :) samaa mieltä huovutuksesta, siitä tulee hyvä mieli kun pesukone peittää kröhöm ne pahimmat käsityön jäljet... :)

  VastaaPoista
 3. Pinkit suippokärkisukat olisivat hienot! Laita sitten kuva blogiin. Vaikka näen heti kyllä mielessänikin, niistä tulee hauskat :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavat! :) Eikös se mene vähän kaikessa, että erehdyksen kautta voi vaan oppia ja eihän se nyt ole ihan niin justiinsa ;) Hienot ne on!

  VastaaPoista
 5. Jaahas, sitä on palattu elävien kirjoihin sieltä sängyn uumenista.
  Hienot vihreet nuuskamuikkussukat! Tai toinen mielleyhtymä on joku arabialainen suippokärkitohvelisankari. Eri komiat!

  VastaaPoista
 6. Äkkiä brändäämään suipposukat ja sinusta tulee rikas ja kuuluisa:D Minulle tuli taas mieleen joku ihana maahisen töppönen, oikeastaan voisit tehdä semmoisen suippomyssyn vielä samaan sarjaan!

  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Voi muistanpa minäkin NE sukat jotka jouduin yläasteella kutomaan. Voi ope parkaa..
  Ihanan nätit sukat olet tehnyt. Itse haluaisn kauheesti opetella sukan tekoa mutta en vaan uskalla.. hih ;)

  Ihanaa pääsiäsitä ystävä rakas ♥

  VastaaPoista
 8. Jeps, pinkit suipposukat pitää tehdä ja etsin jo puikotkin :)

  Taika, rohkeasti vaan kokeilemaan, ei se ole niin monimutkaista ja vaikeaa kuin mille se tuntui yläasteella. Ei ole se opekaan kannustamassa kantavalla äänellään, ei pääse ees silmukat karkuun kun ei tarvii säikkyä... :) ja kaspaikka.fi -sivu on erittäin hyvä apu!

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...