05 maaliskuuta 2010

Messuamista

Tänään alkoi Jyväskylän Paviljongissa Rakentaminen ja Talotekniikka -messut. Viikonlopun aikana voi käydä kuuntelemassa talotohtori Panu Kailan ajatuksia terveistä taloista, Pientä pintaremonttia -ohjelman Katjan sisustusvinkkejä ja sitten voi ihailla kaikkien aikojen lutuisinta tv-könsikästä, Remontti-Reiskaa.

Kuun lopussa on aikamoinen supermessuviikonloppu, jonne on suunnattava! Jyväskylän Kirjamessut ovat kasvaneet kivaksi tapahtumaksi, joka järjestetään tänä vuonna teemalla Tietoa ja tunnetta. Uutta on se, että samaan aikaan on lisäksi vapaa-ajan, muodin ja hyvinvoinnin messut. 

Kirjamessujen staroina ovat 200 vuotta sitten syntyneet kieli- ja kulttuurimiehet Wolmar Schildt ja Uno Cygnaeus, jotka ovat vaikuttaneet aikanaan Jyväskylässä. Molemmilla on omat katunsakin täällä. Pitää säästellä hieman rahaa, koska kirjamessut tarkoittaa ainakin mulle Jyväskylän parasta kirjakauppaa.

Tarjonta kuulostaa niin monipuoliselle, että päivän kierreltyään ja täytettyään arpajaislappuja väsyttää taatusti. Onneksi kirjamessujen yhteydessä on perinteiseen tapaan viinimessut, jonne voi mennä lasilliselle ja tapaksia maistelemaan. Toivon perinteen jatkuvan siinäkin mielessä, että multa on tähän mennessä yleensä aina kysytty paperit ennen alueelle pääsyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pssst, tuli mieleen...