18 maaliskuuta 2010

Kauniit kuvat


Aloitin juuri uuden harrastuksen: alan keräillä Maija Karman kuvittamia kirjoja! Olen tykännyt niistä pienestä pitäen. Postissa tuli juuri Kaija Pakkasen kirjoittama ja Karman kuvittama Iloinen luontokirja. Haaveeni on löytää Karman kuvittamana Yrjö Kokon Pessi ja Illusia, joka on yksi maailman parhaimpia kirjoja.

Lastenkirjoja kannattaa miun mielestä muutenkin olla jokaisessa kirjahyllyssä, ainakin satuklassikkoja. Niissä on ikuista viisautta, ja kuvitus voi olla aivan äärettömän kaunista. Lisää tovejanssoneita ja maurikunnaksia hyllyyn, vähemmän pölyisiä, vakavia romaaneja!


Pssst vielä. Hyvänen aika. Mittareiden mukaan en horise yksikseni bittieetteriin, vaan täällä käy muitakin kuin vain mie, kohta on 2000 eri klikkausta eikä siihen ole laskettu omaa ip:tä mukaan. Pitäisikö tämän kunniaksi pitää pienet synttäriarpajaiset? Osallistun niihin itse aina mielellään, vaikka en ikinä voita mitään. Tässä blogissa taitaa lukijakunta olla niin pientä vielä, että voiton mahdollisuudet ovat hyvät kaikilla osallistujilla, heh. Kunhan keksin jonkin järkevän palkinnon!

4 kommenttia:

 1. Ihana harrastus!

  Itsekin aloitin juuri X-aiheisen kirjojen keräilyn (laitan pian juttua kirjablogiin). Kirjojen haaliminen on yleensäkin kivaa ja sitten kun vielä keksii jonkun hienon teeman, niin siitä tulee jotenkin tosi "perusteltua" heti.

  Karman kuvitukset ovat kyllä hienoja! Ja Pessi ja Illusia teki minuun suuren vaikutuksen, kun luin sen viime vuonna. Minun painokseni on kuvittanut A. Lindberg: http://kokolailla.blogspot.com/2009/03/luettu-yrjo-kokko-pessi-ja-illusia.html

  Ja pssst. Onnea "blogimenestyksestä". Sulla on kivoja ja kiinnostavia juttuja ja kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Hei tota hei, tota hei,
  Ihania kuvia!
  Pakko sanoa, jos et vielä ole kuullut tästä (varmaan oot, jos kirjoja seuraat): Lena Frölander-Ulfin kuvittama Hämäräkirja. Ooh, mitkä kuvat! Ihanan goottilais-jugendiset! Kannattaa tsekata.

  VastaaPoista
 3. Ehdottoman samaa mieltä noista lastenkirjoista kirjahyllyssä :)

  Hyvä harrastus! Keräily on aina mukavaa ;)

  VastaaPoista
 4. Jenni, mulle tuli jokin muistivälähdys tuosta sinun Pessistä ja Illusiasta, että oonkohan miekin lukenut just ton Lindbergin kuvittaman version, enkä mitään Karma-kuvitusta...pitää tarkistaa kirjastosta.

  Saila, en ole seurannut kirjoja kovin aktiivisesti toviin ja tuo Hämäräkirja on uppo-outo, pitääpä tutustua! Mustavalkokuvitus kuulostaa kiinnostavalle ja Teos on hyvä kustantamo!

  milla, :)

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...