03 maaliskuuta 2010

Retrorautaa


Suomeen on tullut ruotsalaisten nettihuutis Tori. Tutustumisreissun perusteella sivuston kategoriat ovat simppelit ja ilmoituksia voi selata maakunnittain. Kivaa on sekin, että Torille voi laittaa osto- ja vaihtoilmoituksia.

Selailin Keski-Suomen ilmoituksia, ja silmään pisti runsas määrä moottoripyörä- ja mopotarvikeilmoituksia. Sehän tietää sitä, että kevät on todellakin tulossa! Lööpeissä oli lupaus vieläpä lämpimästä keväästä! Jei!

Jos esimerkiksi loton jumala ymmärtäisi lopultakin muistaa tätä vaatimatonta torppaa ja sen asukkaita köyhyyden kurimuksessaan, niin hankkisin heti mieluusti...


 
 


 ...Moto Guzzi V7 Classicin. Se on rento retropyörä, hyvännäköinen yhdistettynä hyvään tekniikkaan, sinänsä edullinenkin, eikä sitä ole kuin suitsutettu kaikissa lukemissani arvioissa. Kuulemma oikein mukava ja leppoisa ajettava. Mitä sitä ihminen muuta tarvitsee. Kuvat ovat Moto Guzzin sivuilta.


Toinen hyvin kiinnostava vaihtoehto olisi sisarmalli Cafe Classic, jossa on tyylikästä cafe racer -henkeä. Tyylin juuret juontavat jonnekin 60-luvulle nuorisokulttuuriin alkuun, kun jannut vetelehtivät kahviloissa ja ajoivat välillä kilpaa. Cafe racer tarkoittaa siis pyörää, jota on modattu nopeaksi ja hyvin käsiteltäväksi kilparatsuksi. Ulkoasulla ei ole (ollut) niinkään väliä, kunhan kulkee kovaa.

Racerit olivat 70-luvulla suosiossa, ja ovat retromallien perusteella taas palanneet suosioon. Minulla on tallissa ehta vintagepyörä 70-luvun alusta, jonka myymistä olen harkinnut, mutten raaski sittenkään. Uskomatonta, miten kasaan rautaa voi kiintyä.

Ja viikon urbaaniäänenä lopuksi Harley-Davidson Fatboyn lätkytystä. Kesä! Nähdään pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pssst, tuli mieleen...