17 maaliskuuta 2010

Joulu on joka päivä


...esillä ainakin ikkunalaudalla. Jouluna marketista ostetun ritarinkukan lehtiin on tullut punaisia laikkuja. Se taitaa olla niinkin kuvaavasti nimettyä sienitautia kuin punalaikku..!

Nettiselailun perusteella syyttävä sormi kääntyy minuun, kastelen turhan innokkaasti kukkia. Tai ehkä sipuli on sittenkin hieman liian syvällä, tai sipulissa oli jo valmiiksi tauti...Jouluna en todellakaan edes vilkaissut sipulia, kun kymmenkunta valkoista kukkaa vei huomion. Amaryllis on muuten savolaista alkuperää, eli pieksämäkeläisen Partaharjun Puutarhan.

En vain löytänyt tärkeintä tietoa, eli leviääkö tauti muihinkin kasveihin vai onko se vain tämän sipulin oma huoli? Saako taudin häädettyä pois? Tarkoitus olisi lihottaa tästä kunnon joulukukka.


Muoks. Sipulissa oli varmaankin tauti jo valmiiksi, sitä ei saa loppumaan ja se leviää vain muihin amarylliksiin. Näistä asioista tietävä kaveri valisti, ja kertoi senkin että sipulit tulevat valtaosin Afrikasta. Täällä ne vain nakataan multaan, annetaan vähän kasvaa ja myydään. Kaikkea uutta taas tuli opittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pssst, tuli mieleen...