21 maaliskuuta 2011

Tiivistetty aurinko

Äiteen kasvimaalta tuli viime syksynä hirmuinen porkkanasato. Vauhdittaakseen kellarin tyhjentymistä äippä hankki mehulingon ja ilahdutti lapsukaistaan tuliaisilla.

Kylmä porkkanamehu. Oi hyvänen aika, mikä maku, sellainen raikas ja makea.


Näin vaalien alla joku voisi luvata lisäävänsä kotimaista porkkanateollisuutta ja tarjoavansa päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla, bingoissa ja vaikkapa aamubusseissa tuoretta porkkanamehua. Suomalaiset näkisivät paremmin pimeässä talvessa, ruskettuisivat kesällä ja hymyilisivät enemmän. Luulin mehulingon olevan kaapissa homehtuva turhake, mutta sehän onkin maailman fiksuimpia keksintöjä! 

6 kommenttia:

 1. Olin huomaavinani, että vihreät ajaisivat kouluruuan painottumista luomuun (näinhän on jo Ahvenanmaalla, ollut monta vuotta), ja lisäksi että kouluihin tulisi kasvisruokapäivä, olikohan se kerran viikossa.
  Sen enempää asiaan perehtymättä en osaa tarkemmin sanoa.
  Ihanalta näyttää mehu, minä kun tykkään kauppojenkin mehuista, niin tuo on varmaan tsiljoona kertaa parempaa!

  VastaaPoista
 2. Eiku olikose ny sittenkin suomalaisen maatalouden painottumista luomuun, vaimitensenymeni...

  VastaaPoista
 3. Ai Ahvenanmaalla on painotettu vuosia luomuruokaa kouluissa? Täällä on vahvaa maito- ja liha-aluetta joten lähiruokaa pyritään suosimaan kouluissa (ymmärtääkseni), mutta luomutuotannon osuudesta en tiedä.

  Mulle ei ole tullut ees mieleen tätä ennen porkkanamehu. Pitääkin etsiä kaupasta, koska sain tuliaisiksi ihan naurettavan pienen putelin (meni heti!) ja jäin koukkuun. Tässä juuri pähkäiltiin, että pitää kokeilla myös mehun pakastamista.

  VastaaPoista
 4. Joo, samaa mieltä! Halpaakin se on. Porkkana nimittäin :)

  Surettaa vieläkin, että mökkikuntamme pieni kyläkauppa sulkeutui. Sieltä sai aina lähiruokaa. Juurekset oli usein ihan naapurista tuotuja (alle 10km).

  Mun porkkanaviljellykset ei ole oikein koskaan menestyneet.

  VastaaPoista
 5. Oi nam =P
  Porkkana mehu oiskin hyvää..
  Meidän mehulinko eksyi mökille ja jäi sinne.. Heti kun eka reissu tehdään mökille otan sen kyllä kotiin.. Monesti olen kyllä kaipaillut!!

  VastaaPoista
 6. Ooh, tuo näyttää ja kuulostaa just sellaiselta mitä haluaisi nyt juoda, vähän kuin väri juoman muodossa. En muuten tiennyt että auttaa pimeänkin näköön! Kiitos vinkistä, jos saisin jollakin keinoin meilläkin kokeiltua porkkanien mehustuksia :)

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...