07 maaliskuuta 2011

Taejjekaappa

Jenni Linnoven teekuppi ja kannu. Kuva kukkura.fi.

Törmäsinpä netissä sellaiseen kuin taidekauppa Kukkura. Se myy pohjoissavolaista taidetta ihan kaikelta kulttuurin kirjolta. Voi tilata muusikon juhliin, valokuvateoksen kotiin tai hankkia kouluttajan työpaikalle. Taustalla on jo päättynyt Sarka-hanke, joka kehitti pohjoissavolaista gyldyyriä ja luovia aloja.


Seppo Rissasen (OlkiQ) iso pellavavati, kuva kukkura.fi.

Mitäs sieltä löytyi...Varkautelaisen konstruktiotekniikan insinööri Seppo Rissasen OlkiQ-vadit ja sermit ovat mielenkiintoisia. Ne on tehty Rissasen itsekehittämällä tekniikalla oljesta ja pellavasta.

Säyneisellä asuva, Suomen hauskin pianisti Jouni Somero myy perhe- ja koululaiskonsertteja. Olen käynyt joskus hänen konsertissaan ja hirnunut vedet silmissä, kun Somero on valottanut klassisen musiikin historiaa.

Enpä ollut tätä ennen kuullutkaan siilinjärveläisestä Jenni Linnovesta, jolla on kivaa keramiikkaa ja myös muiden käsityöläisten tuotteita myyvä studio Pöljällä.

Taidetta voi hakea osastoittain tai myyjät-listalta. Myyjän nimen alta löytyy näyteikkuna, jossa esitellään tuotteet, ja henkilökuvassa kerrotaan lisää tekijästä. Osalta löytyy myös omat kotisivut. Joissakin teoksissa on valmiiksi hintatiedot, ja kaikille kulttuurintekijöille voi lähettää sivujen kautta tarjouspyynnön.

Tällainen taidekauppa on hieno ja mielenkiintoinen juttu, mutta pöh, selailu sekä tekijöiden ja tuotteiden haku voisi olla sujuvampaakin. Ärsyttävää klikkailla sivuja edestakas. Jostain syystä nämä EU-hankerahoilla tehdyt sivustot ovat aina mahdollisimman kömpelöitä.

2 kommenttia:

  1. Höh. No mutta hieno juttu silti, että tuollainen foorumi on pistetty pystyyn. Kuulostaa mahtavalta, että samasta paikasta löytyvät astiat ja muusikot :-)
    Tänään kolahti rannan postilaatikkoon pieni hauska paketti... kiitos!!! <3 Ystäväni asuu Italiassa, joten Sailat ovat entuudestaan tuttuja, muuten olisin saattanut ihmetellä. En vain tajua, miten niin loistavia karamelleja ei myydä Suomessa. Siis, haloo! Ehkä maailman paras tuotemerkki ;-) Ja tosi hieno vintage-peltirasia!!

    VastaaPoista
  2. Niinpä, toivottavasti kehittävät tota kauppaa vielä helpommaksi käyttää!

    Hauskaa että aski löysi perille :) olen ihan kateellinen, ei mun nimellä vaan myydä karamellia...sun pitää ottaa sailat omaan maahantuontiin ja myyntiin! :)

    VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...