03 helmikuuta 2010

Suutarin lesti, siili ja bling

Kävin tänään lopultakin kahdella Jyväskylän uudella kirppiksellä.


Silinteri on vastapäätä Savelan uutta S-markettia, samassa talossa kuin posti oli muinoin. Sieltä löytyi koru (pientä tuunausta vaativa) ja t-paita muutamalla kolikolla. Ihan mukava paikka. Kirpparilla ei ollut vielä maksupäätettä.

ValtavaMarket on Kortepohjan ostoskeskuksessa. Sieltä löytyi vanha kenkälesti, kukkasiili ja taulunkehys pikkurahalla. Kenkälestin ajattelin naulata seinään, naulakoksi vaikka koruille tai käsilaukuille. Kukkasiili palvelee sen ajan korttitelineenä, kun ei ole leikkokukkia.

Siellä olisi ollut pari kiinnostavaa juttua, mutta näin juuri kaappeja siivonneena katselin vain että onpa hienoja, ja jätin jonkun muun löydettäviksi. Muutama pöytä oli kauppiaiden pöytiä, mikä tuotiin esille reilusti mainoskyltillä. Lisäksi siellä oli saunoja (!), pesuaineita ja mausteita. Vaaterekit olivat kirpparin takaosassa ahtaasti, mutta siihen on kuulemma tulossa parannusta. Kirppiksellä on myös minikahvio.

Kiva juttu, että uusia kirppiksiä on nyt ihan uudella suunnalla ja kuitenkin keskustan tuntumassa. Varmaan jo ylioppilaskylästä riittää jonkin verran asiakasvirtaa. Sekin on hyvä, että molemmat ovat arkisin aika myöhään auki.


Molemmissa paikoissa oli muuten ihmeen hymyileväisiä ja kohteliaita myyjiä. Itselleni on osunut usein Seppälän kirpputorimarketilla (Jyväskylän suurin ja samalla kallein kirppis, toim. huom.) sitruunan nielleitä kassalle. 
 

3 kommenttia:

 1. Tosi nätti koru =)
  Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 2. Sulla on kyllä ihania ideoita! Pakko liittyä lukijaksi, jotta pääsee bongailee kaikkia vintage tavaroiden käyttöä ja tavaroiden uudelleen käyttöjä. Aivan ihania!

  Oikein mukavaa Runebergin päivää sinne suunnalle!

  - Jaana "Kainuunkadulta"

  VastaaPoista
 3. Kiitti Taika ja Jaana ja hyvää runeberginpäivää! katotaan nyt noita ideoita, pääseekö ne käytäntöön asti :) en ole keksinyt lestille vielä sopivaa paikkaa :)

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...