04 toukokuuta 2010

Hakkaa kaupan tuotteet


Kaupan kate eri väreissä, hienoa mutta kallista.

Omenapuiden ja koivujen oksat silputtuna vuokrakoneella, halpaa mutta tekemisen vaiva. Ei niin hieno ulkonäkö, mutta ehdottoman ihana tuoksu ja kadonnut risukasa.

Epämääräinen laskutoimitus epämääräisillä mitoilla tuotti tulokseksi noin 15 senttiä litralle. Halvemmallakin olisi päässyt, mutta otimme vähän isompia oksia leikkaavan koneen, jonka vuokrakin oli hieman isompi.

Olen ihastellut myös Kekkilän uusia pyöreitä laattoja, mutta hyvänen aika, paljonko yksi pikkuinen betonisäkki maksaa...niitä voisi askarrella kaverin kanssa joskus.

Ai niin! Muista osallistua arvontaan! Myöhään keskiviikkoiltana etsitään sopiva arvontahattu ja suoritetaan virallinen osuus, torstaina julkistetaan voittaja!

4 kommenttia:

 1. Mahtava täsmäpostaus, kiitos! Meillä nimittäin riittää oksia keossa pihannurkassa ja ollaan mietitty, että ne voisi silputa koneellisesti, mutta ne koneet on niin kalliita. Nytpä oppi tämäkin uusavuton tohelo, että oksasilppureita voi myös vuokrata!

  Ja mitä betoniin tulee, niin se on myös minusta houkuttelevaa, eikä vähiten noiden Kekkilän laattojen muodossa. Mutta voi niitä tosiaan tehdä itsekin. Minulla on kotihyllyssä betoniaskartelukirja ja kesäkuussa menen betoniruukkukurssille! Mikä uusi betoninen ura siitä urkeneekaan... Ehkä. Toivottavasti!

  VastaaPoista
 2. Juuri tällä viikolla Kekkilän kalliita katteita pensaitten juurelle viskelin. Paljonko tuommoisen oksasilppurin vuokra suurin piirtein on? On nimittäin puusavotta tulossa ensi viikolla ja täällä jo (säästettyjen) taalojen kuvat kiiluvat silmissä... KIITOS tästä!

  VastaaPoista
 3. Jenni ja Amma, kylläpä nauratti illalla kun katsoin tarkemmin Plantagenin kuvastoa että heidän peruskatettaan saa 15 sentillä litra...mutta toi mun laskema hinta on karkea arvio. Jos risua on paljon, niin kannattaa taatusti ja saa ne typerät risut huishupeliin!

  Koneen vuokra oli 40 euroa/vuorokausi ja se sopi oksille kokoluokkaa 40 mm. Terä oli leikkaava, ei murskaava, sillä mitä luin netistä niin leikkaava terä ei ole kait niin kestävä. Joten siksi otimme reilumpaa oksaa nielevän laitteen eikä tarvinnut niin miettiä oksien kokoa. Laite vaati 16 ampeerin sulakkeen ja mukaan tuli pitkä jatkojohto, ja suojalasit olivat tarpeen. Itsehän en osallistunut likaiseen työhön millään tapaan, koska kannoin vain vastuun ja kunnian siitä, että silppuri ylipäätään vuokrattiin ;) mutta alaisteni mukaan kone rouskutti hyvin.

  Oli pieniä vaikeuksia löytää vuokrausfirma, mutta kysely tuttavilta tuotti tulosta. Myös tuttavilla itsellään tai omakotiyhdistyksillä voi olla laitteita vuokrattavana. Työn iloa :)

  VastaaPoista
 4. Ai niin, firmoja etsiessä törmäsin tähän sivustoon http://www.irent.fi/ (-->koti ja puutarha-->työkalut ja kalusteet) :)

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...