22 syyskuuta 2010

Seven


Amma myönsi tämän tunnustuksen, kiitos! Ja tässä ne asiaan kuuluvat seitsemän seikkaa minusta. Valitsen omin lupineni teemaksi asumisen ja sisustamisen.

1. Rakkaimmat huonekaluni ovat sekalaisessa järjestyksessä huutokaupasta ostettu kansakoulun puukaappi (kotikunnasta, mutta en ole käynyt kyseistä koulua), huutonetistä halvalla löydetty Mademoiselle sekä työpöytäni, jonka myyjä suunnilleen itki luopuessaan siitä tilanpuutteen vuoksi. Enolta saatu vanha puulaatikko on myös tärkeä ja kotoa saatu pieni sininen villamatto. Pidän vanhoista esineistä ja niiden tarinoista, mutta en halua kotimuseota.


2. Elän tällä hetkellä jonkinlaista pelkistettyä skandinaavista vaihetta, millä tarkoitan niukkaa väripalettia ja tavaroiden pitämistä piilossa kaapeissa (helppoa, kun iso osa on vielä muuttolaatikoissa...). 3. Minulla ei ole kovin suuria sisustusinhokkeja, kuten intohimoisen vihamielistä suhtautumista vaikkapa verholautoihin tai kotiteatterisysteemeihin. En haluaisi kuitenkaan kotiini esimerkiksi persikanväristä puhviverhoviritelmää polyesterisatiinista.


4. Tällä hetkellä unelma-asumismuoto olisi pieni puutalo, joka olisi talotekniikaltaan, jätehuolloltaan jne. tätä päivää, mutta ulkoasultaan ja materiaaleiltaan lainaisi paljon 40-50 -luvuilta. Moderni mummonmökki, tiivistetysti. Tontti olisi pieni mutta senkokoinen, että pikkaisen mahtuisi puustoa, perennapenkkejä, kasvimaa ja ulkorakennus (lämmin autotalli moottoripyörää varten, puuliiteri, kesäaitta, viherhuone ja askartelutila samassa). Sijainti voisi olla pienen taajaman kupeessa niin, että perusasiat voi hoitaa auton lisäksi polkupyörällä.
5. Ostan sisustuslehdistä useimmiten Dekon tai Koti ja keittiö -lehden, satunnaisesti myös ulkomaiden julkaisuja. Niin satunnaisesti, ettei tule edes mitään lehteä mieleen. Suosikkisisustusblogit löytyvät sivupalkista ja aina löytyy uusia ja kiinnostavia.


6. En oikeastaan tarvitse kotiini enää yhtään mitään. Haaveilen kyllä Block-valaisimesta, parista Aallon perusjakkarasta, kauniista uunivuoasta ja toisesta aterinsarjasta Artikin rinnalle, mutta noin niiku periaatteessa en tarvitse mitään. Tai, no, matto eteiseen olisi hyvä.


7. Tärkeintä kodissa on se, että sen asujilla on mukava olla ja että se vastaa omia tarpeita. Mielestäni ympäristö vaikuttaa hyvin paljon ihmiseen ja minua kiinnostaa etenkin värien vaikutus ihmiseen. Koti puheenaiheena on hyvin herkkää, henkilökohtaista aluetta. Vieraisilla ollessa ei saa koskaan esittää parannusehdotuksia tai mitään arvosteluun viittaavaa, ellei ole erikseen pyydetty. Sen sijaan aina voi kehua jotain. Minusta on hyvin kutkuttavaa päästä työni kautta vierailemaan erilaisissa kodeissa.Jaan tunnustuksen eteenpäin Saaripalstalle, josta opin jokaisella lukukerralla aina jotain uutta.

2 kommenttia:

 1. Oho, kiitos! En tiennytkään että mulla on informatiivinen blogi :-)
  Itse asiassa sain saman tunnustuksen viime kuussa, katsotaan josko ihmiset jaksaa lukea seitsemiä asioita itsestäni kovinkaan usein!
  Varmaan tykkäisit minun rintamamiestalosta, paitsi siinä ei ole kylppäriä... Mutta keittiönkaapit ym. on originaalia, ihan mahtavaa siis. Täyspuuta, ja mua ihmetyttää, että vielä tänäkin päivänä on ihmisiä jotka heittää täyspuisia kaappeja pois ja hankkii ämdeeäffäisiä tilalle. Ei ole täysjärkistä.
  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain, sinulta oppii esimerkiksi kasvilajeja :) Mutta joo, näitä tunnustuksia kiertelee aina, laita vaikka kissat kirjoittelemaan... :)

  Blogisi perusteella varmasti tykkäisin talostasi :) Ja ihan samaa mieltä olen, älytöntä heittää pois kunnon puuta olevia kaappeja, ja muutenkin älytöntä heittää roskiin ehjää tavaraa.

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...