20 tammikuuta 2010

Menneen vuoden juttuja

 


 

Tässä on kimara vuoden 2009 tärkeimpiä hankintojani. Ilmari Tapiovaaran Mademoiselle-tuolin löysin nettihuutokaupasta. Hetkiä-verho vaatii pienen jatkopalan yläosaan, kun pakasta oli leikattu edellinen raportti niin, ettei yläosaan ollut jäänyt valkoista kangasta juuri ollenkaan. Printti on sentään kokonaisena.

Vanha tunisialainen villamatto 70-luvulta kolahti täysillä huutokaupassa, jonne a) ei pitänyt mennä, b) piti mennä korkeintaan vain katselemaan, c) josta ei pitänyt ostaa mitään. Hah, kaikkihan tietävät miten huutokaupoissa on mahdotonta olla ihan pikkaisen hihkumatta...No, matto sanoi mulle hei heti huutokaupan eteisessä, ja se irtosi ihan mukavalla hinnalla. Se on ihanan pehmoinen ja lämmin jalan alla, ja värit kirkastuivat reippaasti, kun käytiin taannoin yhteiskylvyllä lumihangessa. 

Yki Nummen pienempi Lokki-valaisin löytyi myös netistä makuuhuoneeseen. Vanha puuarkku kotiutui meille olohuoneen pöydäksi ihan ilmaisena löytönä. Ja Artekin punaisen kolmijalkajakkaran hankin puoleen hintaan myymälän viimeisenä kappaleena.

Asumme 80-luvun saunallisessa rivarikaksiossa, emmekä ole toistaiseksi rempanneet muuta kuin makkarin. Siksi taidan pysytellä yksityiskohtakuvissa, että kuvat näyttäisivät edes jonkin verran kivoille (huom en siis väitä että kuvani ja kotini olisivat kivoja, mutta yritystä siihen suuntaan on). Mieluiten asuisin varmaankin jossain 50-luvun kerrostalossa tai rintamamiestalossa. Tai sitten jossain ihkauudessa rivi- tai omakotitalotalossa, luonnollisesti järven rannalla kaupungissa...

2 kommenttia:

  1. mäkin haluun ja haaveilen tosta ilmari tapiovaaran tuolista! Meillä on koululla niitä ja tekis joku ihana päivä kantaa se kotii..*haaveilee*

    VastaaPoista
  2. Hyvä koulu kun on panostanut mukaviin kalusteisiin :) munkin on tehnyt mieli rontata Aallon tekeleitä kampukselta kotiin :)

    VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...