14 joulukuuta 2010

Miehen tuoksu


Kuka ei haluaisi tuoksua orvokinlehdille, järvituulelle, koivunnupuille ja kevätsateelle? Viitasaarelaisen Max Perttulan, Suomen ainoan parfymöörin, tuotteita myydään muun muassa Jyväskylässä Taito Shop Aiviassa, ja kävin jokunen aika sitten nuuskuttelemassa tarjolla olevia. Olen tässä harkitsemassa After sauna -tuoksua lahjaksi. Kuva on Perttulan sivuilta.


Perttula on jännittävä tyyppi. Hän kiinnostui kosmetiikasta ja kemiasta jo pienenä poikana, ja on koko elämänsä ajan tehnyt kosmetiikkaa. Tuoksutohtori tunnetaan myös epämääräisistä musiikkivideoistaan, joihin kannattaa suhtautua pilke silmäkulmassa. Samoin kannattaa suhtautua myös eroottisiin kalentereihin, joita löytää hänen yrityksensä K-18-osiosta...Oikeasti tämä mies tuntuu tekevän todella kovasti töitä tuoksujensa ja kosmetiikkansa eteen, ja muutamaa tuoksua viedään kansainvälisille markkinoille. Keskisuomalaisuus näkyy muun muassa siinä, että paikalliset kaunottaret esiintyvät tuoksujen malleina. Maxista on tehty dokumenttielokuva 44500 Max. Jos tulee joskus uusintana telkusta, niin kannattaa katsoa. 

Perttula tekee myös tuoksurekonstruointeja, toisin sanoen luo tuoksun kuvailun perusteella. Millainen olisi vaikka oman kodin unelmatuoksu? Itse rakastan ainakin appelsiinin, mintun, sitruunan, savun, kosken ja syksyisen omenan tuoksua.

3 kommenttia:

 1. Oh, kosken tuoksu? Kiinnostavaa! Minä rakastan meren leväisää ja suolaista tuoksua, vaikka tuskin kukaan ihminen haluaisi tuoksua siltä- Siitä vain tulee hyvät muistot ja mieli.
  Ihan kuin olisin joskus kuullut suomalaisesta parfymööristä, täytyy olla sama tyyppi. Pidänpä nyt silmät ja korvat ja etenkin nenän entistä paremmin auki!

  VastaaPoista
 2. Mäkin olen joskus kuullut ko. henkilöstä, mutta olin jo unohtanut nimen. Onneksi muistutit, mielenkiintoista asiaa!

  Oikein hyvää joulua sinulle, S!

  VastaaPoista
 3. Saila, itselläni koski on sellainen todella raikas, kylmä, keväinen tuoksu, josta tulee hyvä mieli, vaikka en ehkä haluaisi tuoksua siltä.

  Jenni, kiitos näin jälkikäteen, joulu oli hyvä :)

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...