04 helmikuuta 2012

Kotiliesi
Aikamoista arjen luksusta paistaa ja keittää kaikenlaista! Elin lokakuusta tammikuun puoliväliin ilman uunia ja kotilieden lämpöä.

Hellaksi otin lopulta Rosenlewin, joka on kait siis Electroluxin halvempi versio. Minua on peloteltu suunnilleen kaikista kodinkonemerkeistä, että miten paskoja ne ovat. Kuikuilin saamieni vinkkien mukaisesti kaupoissa kaikenlaisia todella hienoja ja pitkälti yli tonnin maksavia helloja. Niissä oli vain yksi mutta, ne kaikki olivat minulle hieman liian hienoa tekniikkaa eli kosketusnäppäimillä varustettuja. Nuo tavalliset pyöriteltävät säätönamikat näyttävät paremmilta minun keittiössä, ja tällainen yksinkertainen kokki tajuaa paremmin, mikä levy on päällä. 


Elican noin 30 senttiä leveän liesituulettimen löysin noin 300 eurolla netistä etelälahden toiselta puolen. Toimitus oli nopea ja laite pöhisee hyvin.

Keittiöön tarvitsisi oikeastaan enää ehkä jonkin taulun tai pikkuhyllyn tuonne ruokapöydän luo tyhjälle seinälle, ehkä verhotkin.

Kirppikseltä ostettu mäntypöytä on ollut minulla kohta noin viisitoista vuotta ja melkein joka kämpässä. Sen ajattelin hioa ja maalata joksikin iloiseksi, väriehdotuksia?


Pottukattila on lattialla nurkassa, koska viileäkomero on jo täynnä ruokaa (ja olutta, viiniä sekä kuoharia juhlien jäljiltä, heh). Todella viileä komero näillä keleillä, piti säätää räppänää pienemmäksi!

3 kommenttia:

 1. Keltainen! Siis se pöytä. Ihailen tuota hienoa ruutulattiaasi ja jotenkin siihen sopii keltainen, en osaa selittää... ja sävyn saat valita itse, käy sekä kylmä sitruunasorbetti että lämmin kananmuna ;-)
  Keltaisessa on muuten sekin hyvä puoli, että se tuo auringonpaisteen kotiin silloinkin kun aurinko ei paista.
  Voi että, se on niin totta että ilman jotakin (nykyään) perusasiaa huomaa, miten vähällä tulee toimeen. Ihme vimpaimia ei tarvita kun nää perusliedet ja pyykkikoneet, suihkusta puhumattakaan tekevät niin ONNELLISEKSI.
  Arjen iloja, kirjaimellisesti, eikä edes mitään pieniä.
  Ai hiisi, kosketusnäytöt siis hiipivät helloihinkin! Ne on raivostuttavia. En kestä niitä lähmittäviä puhelimiakaan, arrrgh! Jo niiden käytön katselu on raivostuttavaa, saati että joutuisi itse käyttämään. Hmph. Tuote"kehittelyä" taidetaan harrastaa usein vain siksi, että jotakin muutosta pitäisi kehityksen nimissä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaista olen tuumaillut itsekin :) jotenkin tuo lattia huutaa sitä. Jokin roiskimalla maalattu turkoosikin on ollut mielessä. Nopein ratkaisu olisi Marimekon keltainen Ananas pöytäliinaksi!

   Tuo on totta, että miten vähällä tulee toimeen. Mulla on vaatehuone täynnä laatikoita, joissa on kaikenlaista "tarpeellista", pitää perata laatikot julmalla ja päättäväisellä otteella ja viedä kirppikselle. Tuo induktio on muuten niin nopsa, että aattelin vedenkeittimen laittaa pois, olis yksi kone vähemmän! Ja sitten mietin, että tarvitseeko mikroakaan oikein mihinkään. Kosketusnappuloita hellassa karsastin siksikin, että tuosta liesituulettimesta tulee aika armoton valo liedelle. Mitä vähemmän rasvaisten sormien jälkiä aina näkyvillä, sen parempi...

   Minen tajua nykyisin kahvipöytäkeskusteluja eri puhelimista ja sitten että kaikki selaavat puhelimia koko ajan. Sellainen vilkuilukulttuuri, että koko ajan vilkuillaan onko esim. facebookissa ja uutissivuilla jotain uutta, on hermostuttavaa.

   Poista
 2. Pitkästä aikaa kävin katsomassa näitä sinun sivujasi, ja hienolta näyttää! Aivan mielettömän ihana on tuo keittiön ruutulattia :) Tykkään myös makkarin violeteista seinistä, sävy näytti kuvissa todella hienosti vähän ukkospilveen taittavalta.

  Kovasti paljon onnea uuteen kotiin!!

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...