29 lokakuuta 2010

Kukkia, villaa ja huopaa

Sain äipältä uusia kavereita, puolimetriset kiinanruusun ja pullojukan. Pullojukka on kohta noin 20 vuotta vanha ja sen lehtiä on useampi kissa ehtinyt järsiä.

En ymmärrä, minne lokakuu sujahti. Ei ainakaan tässä blogissa ole näkynyt, huhuu? Lokakuuta jallittaessa pengoin esille Pirtin kehräämön hahtuvakiekot, joista pyörittelin pahimmissa stressitilanteissa palloja ja puikuloita. Niin terapeuttista touhua, että taidan viedä töihinkin mukaan hahtuvaa ja mäntysuopaa!

Lisäksi meneillään on huopatossukokeilu Novitan Huopanen-langasta. Käsityörintamalla on muuten ollut vakavia tappioita. Ensinnäkin: en ole vieläkään purkanut kaikkia muuttolaatikoita, enkä tiedä missä on ihana pinkkisuipposukkani, saati lila kynsikäs. Ne tarvitsisivat kaverin.

Tässä ei nyt mitään, koska tiedän niiden olevan jossain täällä, mutta toinen tappio on huomattavasti surullisempi! Upouusi kangaspussukka, upouudet bambupuikot ja upouusi lankakerä, josta on neulottu kärkikavennusta vaille valmis sukka joululahjaksi äidille, katosi reissussa! Olen käynyt/soittanut kaikki keksimäni paikat läpi ja sitä ei ole missään. Löytötavaratoimistoihin on jätetty täsmälliset tuntomerkit, ja Jyväskylän poliisiasemalta toivottiin myös hyvin sydämellisesti, että sukkapussi löytyisi. Niisk. Poliisi on käsitöiden ystävä.

Ai niin, psst, mitä tykkäätte nykyisestä ulkoasusta? Näkyykö, latautuuko, toimiiko?

5 kommenttia:

 1. Latautuu ja on hieno: tuijotin aluksi vain tovin yläbanderollin kuvaa. Olet taitava!!

  Kivoja huopapalloja ja söpö nalle. Toivottavasti kadonneet käsityötavarat löytyvät... Ja Huopanen on tosi kätevää lankaa, olen tehnyt parit töppöset ja onnistunut. Lisäksi olen tehnyt siitä tuollaisia palleroita, ovat kissojen suosikkileluja.

  VastaaPoista
 2. Hyvin näkyy..
  Harmi että olet hukannut tavaroita! On se muuten kumma että jokin menee hukkaan ja ei löydy milllään. Nim kokemusta on ;)
  Ihanaa Marraskuun alkua!

  VastaaPoista
 3. Jenni: kiitos! millä ohjeella teit töppöset?

  Taika, valoa marraskuuhun! soitan vielä kerran löytötavaratoimistoon ja sitten pitää mennä elämässä eteenpäin :)

  VastaaPoista
 4. Huopatöppösten ohje oli Novitan, mutta sitä ei näemmä löydy netistä ainakaan ilman Novitan sivuille rekisteröitymistä. Idea oli kuitenkin tehdä 40 % normaalia suuremmmat (eli reilusti suuremmat) villasukat pelkkänä sileänä neuloksena ja huovuttaa ne sitten pesukoneessa. Huovutus tasoitti pinnan ihanan tasaiseksi. :)

  Töppösohjetta etsiessäni löysin tällaisen ohjeen, joka vaikuttaa varsin kivalta sekin: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91302

  VastaaPoista
 5. Hei se löytyi sittenkin! Jee, myös minulle, koska mulla ohje vain paperilla, eikä hajuakaan, missä se paperi on. http://www.pirkka.fi/vapaaaika/neuleohjeet/arkisto?nid=2799

  VastaaPoista

Pssst, tuli mieleen...